Валери Симеонов: Връщането на децата от 7 до 12 клас в училище е убийство – какво правим в междучасието?


Валери Симеонов: Връщането на децата от 7 до 12 клас в училище е убийство – какво правим в междучасието?
28 Април 2020, Вторник


НФСБ няма да подкрепи такава мярка, категоричен е лидерът на патриотичната партия

Автор: Десант

„Какво значи да отворим училищата за децата от 7 до 12 клас? Ще спомена само думите „коридор“, „междучасие“ и „тоалетна“. Там какво става? Това е безумие, убийство. Аз не мога да подкрепя такава мярка. НФСБ няма да подкрепи такава мярка. И това ще го заявим на Коалиционния съвет“. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Още от деня“ на БНТ.

Той даде и друг пример – с отварянето на парковете за деца до 12 г. и спортуващи.

„А какво правим с децата над 12 г., които с колелета се събират на големи групи? Кой и как ще ги контролира? Кой ще предпази техните родители, баби и дядовци от разнасянето на заразата? Та това е първия начин за разнасянето на коронавируса“, каза Валери Симеонов.

Но добави, че това мярката с отварянето на парковете е тази, която най-малко може да критикува. По-опасно е отварянето на училищата.

Лидерът на НФСБ беше категоричен, че има Национален оперативен щаб, съставен от специалисти, които носят отговорност за своите решения. Те трябва да се слушат и техните указания да се изпълняват. Не може политици – специалисти по всичко да влизат в ролята на лекари, защото това може да се окаже фатално за България.

У нас ограничителните мерки бяха най-либерални, подчерта Валери Симеонов.

По думите му мерки като 60:40 са били подготвени от финансисти, а е трябвало да се обсъдят най-вече с бизнеса, с работодателите. „Бизнесът има нужда от реална подкрепа. Марката 60:40 трябваше да се прилага за откриването на нови работни места“, подчерта Валери Симеонов.

„Държавата е в състояние на глуха защита – термин от бокса“, добави лидерът на НФСБ.

Той съобщи, че депутатите на НФСБ са внесли в Народното събрание днес пакет от мерки в помощ на туризма. Сред тях са намаляването на ДДС на 9 % на всички заети в сектора като временна мярка за срок от 1 година“, подчерта Валери Симеонов.

Други мерки предвиждат изплащане от страна на държавата на 60 % от заплатите до 1/3 от състава на фирмите от сектора – хората, които са гръбнака на всички туристически фирми. Валери Симеонов беше категоричен, че мярката важи за изрядните фирми.

Също така се предвижда и министърът на туризма да издава купони (ваучери) на стойност 210 лв. за вътрешен туризъм на в рамките на не по-малко от 7 дни на българските граждани и в размер на 100 лв. за ученици - за зелени училища, състезания и др.

Законовите промени на НФСБ задължават концесионерите и наемателите на плажовете да предоставят безплатно плажните съоръжения, като им се намалява на 50 % от плажната такса или наем.

До момента предложенията са подкрепени от няколко български асоциации от сектора – Национална асоциация „Българско Черноморие“, Съюз на хотелиерите, Национално сдружение на малкия и среден бизнес в туризма, Българска асоциация на собствениците в туризма, Българска асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки