Ето къде и как могат да се разхождат бургазлии от днес


Ето къде и как могат да се разхождат бургазлии от днес
27 Април 2020, Понеделник


Добрата новина е, че в Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат по двама, спазват дистанция, носят маски, не сядат на пейки или в зелени площи...

Автор: Силвия Горанова

Бургас тепърва ще се създава организация за движение на гражданите в обществените паркове и градини, независимо че облекчените мерки са факт от 26 април. Като причина за забавянето от общинския кризисен щаб посочват падналия дъжд снощи, който щял да отмие боята, с която ще се рисуват стрелките, насочващи посоката на движение. Едва днес започна обозначаването на Приморски парк. Определените места за влизане и излизане там са 21.

Добрата новина е, че в Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат по двама, спазват дистанция, носят маски, не сядат на пейки или в зелени площи, не ползват спортни и детски площадки и съоръжения, не употребяват алкохол, спортуват индивидуално, спазвайки всички гореописани условия.



Щабът приема, че плажната ивица на Морската градина е нейна прилежаща част. Затова за нея важат същите режим и правила, както в парка.

Ограничението за собственици на кучета е да бъдат не повече от един и да извеждат домашните любимци във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч. всеки ден.

Всеки, който не спазва тези изисквания, ще бъде глобен от Полицията и РЗИ. В най-посещаваните градски паркове - Морска градина, "Изгрев", "Славейков", Борисова градина и "Меден рудник", се разчертават стрелки върху асфалта. Те са само при входовете/изходите, не по вътрешните алеи. Стрелките не са изпълнени с най-трайната боя, защото всички се надяваме това положение да е временно. Ако се заличат на някое място, те ще бъдат подновени.

Тесните входове/изходи на парковете са маркирани за еднопосочно движение - за влизане или за излизане. На широките места движението може да е двупосочно, например - при входа на Морската градина до Гъбката или до Пантеона. Всичко това се отбелязва със съответните стрелки върху асфалта. Разчертава се цялата Морска градина, не само Историческото ядро, както и парк "Езеро".

Междувременно най-нетъпреливите бургазлии вчера излязоха в парковете, без да чакат изясняването на тези въпроси и очертаването на специалните обозначения.



От полицията предупреждават, че от днес ще бъдат безкомпромисни към собствениците на кучета, които не спазват часовия диапазон и извеждат любимците си в парка във времето за разходка на децата.




В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Кучка
27.04.2020 12:55:42
2
0
Наистина към собствениците на кучета не трябва да има никаква аванта.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки