Втори случай на коронавирус в Карнобат - болният е счетоводител


Втори случай на коронавирус в Карнобат - болният е счетоводител
03 Април 2020, Петък


На контактните от първи ред са взети проби и до края на деня ще има резултати. Сред тях има лекар и две сестри

Автор: Десант

21 са случаите с доказан ковид вирус в Бугаска област. Вече има четирима оздравели, които са изписани. Те обаче ще бъдат поставени под карантина за 28 дни, за толкова имат издаден и болничен лист. Това заяви на днешния брифинг на кризисния щаб в Бургас директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

Към днешна дата последният доказан случай е от Карнобат и там в момента се извършва крайна дезинфекция на медицинския център и на администрацията, добави д-р Паздеров.

Пациентът - 48-годишен счетоводител, е бил последно на работа до 23 март. В момента е в отпуск по болест и всички, които са били контактни до 24-ти, са издирени и им е издадено предписание да са под карантина 14 дни.

На контактните от първи ред са взети проби и до края на деня ще има резултати. Сред тях има лекар и две сестри.

По отношение на болниците в Бургаска област, разпределението на леглата и тяхната готовност, д-р Паздеров заяви следното: "Всички болници в региона имат защитни средства, направена е необходимата организация, необходимия филтър, спазват се санитарно-хигиенните изисквания, извършва се редовна децинфекция.

Нашите съвети са всеки, който има клиника, да бъде изследван. Ако няма клиника, това изследване е 90 процента безсмислено. Всички лекари, които са били на първа линия и са транспортирали болни с коронавирус в състава на ЦСМП, а те са 4 до днес, са изследвани и пробите им са отрицателни."


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки