ДНСК спря плановите проверки в общините, но ще реагира на сигнали


ДНСК спря плановите проверки в общините, но ще реагира на сигнали
01 Април 2020, Сряда


С цел превенция на хората от разпространяване на инфекции жалбите, сигналите и заявленията, които се подават на гишето, се пускат в кутия, поставена на общодостъпно място

Автор: Янко Крумов

Всички административни услуги, които се изпълняват от Дирекцията за национален строителен контрол, се заявяват и извършват по досегашния ред – на „едно гише“, чрез лицензиран пощенски оператор или електронна поща. Инспекторите от дирекцията продължават да правят проверки по жалби и сигнали както и до сега, спазвайки необходимите мерки за безопасност на служителите и гражданите, съобщиха от ръководството на ДНСК.

С цел превенция на хората от разпространяване на инфекции жалбите, сигналите и заявленията, които се подават на гишето, се пускат в кутия, поставена на общодостъпно място. Такива кутии са разположени в административната сграда на ДНСК в София, както и в сградите на всички РДНСК в страната.

В периода на извънредното положение се спират плановите проверки в общините.

Предприетите от дирекцията действия са във връзка със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение по отношение на сроковете за изпълнение на административни услуги и провеждане на административни производства, както и за превенция на служителите.

Разрешенията за строеж се проверяват само в дирекцията, като при непълна окомплектовка, съгласно чл. 149, ал. 5 от ЗУТ документите се връщат на главните  архитекти за доокомплектоване.

Държавните приемателни комисии също продължават работа и се процедират по законоустановения ред.

За периода от 13-ти до 27 март в ДНСК са получени и е започнала работа по 575 жалби, сигнали от граждани, искания за назначаване на държавни приемателни комисии и издаване на разрешения за ползване. За сравнение, за времето от 2 до 12 март са подадени 543 броя.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки