Трети случай на коронавирус в Бургас, заразеният е лекар хирург


Трети случай на коронавирус в Бургас, заразеният е лекар хирург
21 Март 2020, Събота


Колегите му са поставени под карантина в Хирургическото отделение, заедно с 14-те пациенти, които и към този момент са в болницата

Автор: Десант

В Бургас има регистриран трети случай на заразен с коронавирус. Става дума за хирург от МБАЛ „Бургасмед“, който се е върнал от ски почивка в Пампорово преди две седмици. Това съобщи току-що директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Той уточни, че колегата му последната седмица е бил в болничен, защото се е притеснил за състоянието и се е самоизолирал.

През първата седмица, след прибирането му от Пампорово, обаче е бил контактен с 23 лица от медицинския персонал на болница, както и лежащо болните в здравното заведение. Медиците са поставени под карантина в Хирургическото отделение, заедно с 14-те пациенти, които и към този момент са в болницата. Другите 27 лица са с наложена домашна карантина.

Предприети са всички мерки, за да се предотврати разпространяването на заразата, гарантира д-р Георги Паздеров.

В същото време кметът Димитър Николов съобщи, че под карантина в Бургас вече са над 300 души, засега 3-ма са болните с доказан COVID19, но до края на деня се очакват резултатите на контактните лица от МБАЛ „Бургасмед“ и бройката може би ще се увеличи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки