Община Бургас постави дезинфектанти в Морската градина


Община Бургас постави дезинфектанти в Морската градина
19 Март 2020, Четвъртък




Автор: Десант

Освен през нощта, вече и денем ще се обработват с дезинфектант улиците на Бургас. Вчера започна и дезинфекция в ромските махали. Най-напред общинските екипи са минали през "Победа", следват тези в "Меден рудник", "Горно Езерово", "Долно Езерово", "Черно море", "Рудник" и Равнец.

Продължава редовната обработка с дезинфектант на детски площадки, автобусни спирки и подлези. Увеличен е броят на екипите, занимаващи се с тази дейност. Кметът на Бургас Димитър Николов благодари на бургаската Пожарна, която също се включи с техника и хора.

Започна зареждането на всички големи търговски обекти в Бургас с диспенсъри за третиране на ръцете с дезинфектант. Осигурени са хората и фирмите, които ще обслужват тази дейност. Община Бургас осигурява както устройствата, така и регулярното им зареждане за своя сметка.

Преди час започна поставянето на дезинфектанти и в Морската градина. 

Мерките за сигурност са затегнати допълнително заради първия случай на заразен с коронавирус в Бургас. Става дума за жена от Карнобат, която е работила като готвачка в Банско и се е върнала у дома след наложената карантина в курорта. Тя е в тежко здравословно състояние, настанена е в инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас.

Жената е на 39 години. Установени са 26 души, с които е контактувала. Всичките до един в момента са под карантина.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки