Изработено от сръчните ръце на българката показват в Бургас


Изработено от сръчните ръце на българката показват в Бургас
Снимки: БНР - Бургас
06 Март 2020, Петък


Изложбата включва карета, кърпички, калъфки на възглавници и е посветена на Деня на жената

Автор: Десант

Изложба „Изработено от сръчните ръце на българката" беше открита в Дома на писателя в Бургас. Няколко бургазлийки показват шевици, направени от тях и техните майки.

Инициативата е на Ана Крушкова и Бургаското независимо женско дружество "Самосъзнание" и е посветена на Международния ден на жената - 8-ми март.



Изложбата включва карета, кърпички, калъфки на възглавници. "Повечето неща са направени от моята майка, има и мой изделия, но се включиха и други жени", споделя пред БНР - Бургас Ана Крушкова, която е инициатор на събитието.

„Приятелките ми като разбраха за инициативата също се включиха със свои ръкоделия. Те имат толкова много красиви неща, но не успях да взема и покажа всичко. Каретата са направени от Недялка Жекова от Камено, Стефана Тенева от с. Козаре Карнобатско, Калина Кукова от Кюстендил, Ружа Петкова, Таня Вълкова и Калина Донева от Долно Езерово, Зафира Стоилова от Бургас, Станка Кашикова от Баня, Пловдивско, и Станка Петрова от с. Долно Ябълково. Много от ръкоделията са запазени от дъщерите на тези жени, които ги предоставиха за изложбата, във всяко едно от тях личи сръчността и фантазията на българката!“ - обяснява в ефира на радиото Крушкова.



Пъстрата експозиция може да бъде разгледана в Дома на писателя на ул. Вола 1 в центъра на Бургас до 12 март, като входът е свободен.


В категории: Новини , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки