Двама иманяри източвали езеро, за да търсят съкровища


Двама иманяри източвали езеро, за да търсят съкровища
Снимки: Фейсбук
04 Март 2020, Сряда


Екшънът се развива в близост до пещера Водницата

Автор: Десант

Двама души са задържани при специализирана операция по линия "Противодействие на престъпления, свързани с културно исторически ценности" и "Престъпления против собствеността", съобщават от ОДМВР-Плевен.

В местността Водницата в землището на село Петърница, попадаща в "Натура 2000", служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са задържали двама души в момент на източване на езеро в близост до пещера Водницата с цел незаконно търсене на културно - исторически ценности.



Установена е самоличността им - 58-годишен от село Крушовица и 49-годишен от село Петърница. За целта лицата са използвали технически средства - гумени маркучи, ръчна вакуумна помпа и други.

При последвалото претърсване и изземване в домовете на задържаните лица са намерени и иззети 202 метални къса, монети, фибули, гривни, пръстени и други предмети с различна форма и размери, носещи белезите на движими културно-исторически ценности, глинена делва с височина 46 см., метало търсач марка "Garrett", кислородна бутилка, а към нея маркуч с дължина 10 метра с прикрепени към него два дихатели, водолазни очила, водолазен костюм, прави лопати и кирка, газов пистолет "Blow 38" неригистриран по надлежния ред.

Двамата мъже са в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки