Метеоролози: След бурния вятър идва сериозно затопляне


Метеоролози: След бурния вятър идва сериозно затопляне
24 Февруари 2020, Понеделник


След това се задават валежи от дъжд. Вижте къде

Автор: Десант

След силните ветрове в първия ден на седмицата, метеоролозите от Meteo Balkans прогнозират трайно повишение на температурите в края на Малък Сечко.

На много места над Дунавската равнина те се очаква да достигнат до 18-21 градуса. Причината е мощна адвекция на сравнително топла въздушна маса от югозапад – североизток. По думите на специалистите, затоплянето е от синоптичен мащаб – преминаването на дълбок циклон над Скандинавските страни, който „завлича“ към себе си по-топла въздушна маса от Средиземно море.

Повишението на температурите ще продължи до 26 февруари, когато се очаква преминаването на мощен студен атмосферен фронт. От северозапад вятърът ще се усили, температурите ще се понижат и ще започнат валежи от дъжд. Очакваните количества над Западна България  ще са между 10 – 15 л/кв.м 

По-значителни валежи ще има към края на 27 февруари над Североизточна България – до 20-40 л/кв.м. Не са изключени и гръмотевични бури над Горнотракийската  низина и Североизточна България.

Високи ще са температуриге и над Италия, Гърция и Северна Африка. На места термометрите могат да достигнат до 23-25 градуса.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки