ТЕЦ „Бобов дол" спря работа


ТЕЦ „Бобов дол" спря работа
21 Февруари 2020, Петък


Вероятно това има връзка със задържането на директора на централата инж. Емил Христов, смята кметът на Големи село, където се намира топлоцентралата

Автор: Десант

ТЕЦ "Бобов дол" е спрял работа към 5 часа тази сутрин, съобщи за БНР кметът на Големо село Васил Васев. Топлоцентралата се намира на територията на населеното място.

Според Васев спирането вероятно има връзка със задържането на директора на централата инж. Емил Христов в Козлодуй, където бил в командировка. 

По-късно Би Ти Ви информира, че вече бил на работа в Централата и разговарял с адвокатите си.

Тази сутрин той бе освободен под гаранция от 30 000 лв. От прокуратурата обявиха, че към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“ и той е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 353б, ал. 1, пр.1 от НК, като разследването продължава.

То започна след сигнал за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-а. В прессъобщението на държавното обвинение се изтъква, че „в хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на министерство на околната среда и водите. Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ "Бобов дол".

Христов оглавява топлоелектрическата централа от есента на 2014 г. Дотогава е бил главен енергетик на централата. Бил е и един мандат общински съветник в Дупница.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки