В Бургас заразените с коронавирус ще бъдат настанявани в бившата Окръжна болница


В Бургас заразените с коронавирус ще бъдат настанявани в бившата Окръжна болница
Снимка: Авторът
03 Февруари 2020, Понеделник


Те ще стигат до инфекциозното отделение през отделен вход и няма да се смесват с останалите пациенти на лечебното заведение

Автор: Диана Славчева

Хората, заразени с коронавирус, пристигащи в България, се идентифицират още на границата и съответно се настаняват в лечебни заведения, които са определени да ги приемат. За Бургас това е Университетската многопрофилна болница за активно лечение (бившата Окръжна болница).

Екипът й вече е в пълна готовност да посреща при нужда евентуалните вирусоносители, увери изпълнителният й директор д-р Бойко Миразчийски.

Университетската многопрофилна болница за активно лечение е най-голямата в областта. Тя разполага с добре оборудвано инфекциозно отделение, където работят висококвалифицирани специалисти. Именно в него ще бъдат настанявани пациентите със съмнение за вирусоносителство на опасния коронавирус.

От бургаската УМБАЛ успокояват, че пациентите със съмнение, че са заразени с коронавирус, няма да се смесват с останалите пациенти на здравното заведение, а след настаняването им в изолатора местата, откъдето са минали, ще бъдат надлежно почиствани и дезинфекцирани.

Заразените ще бъдат довеждани до инфекциозното отделение със специализиран транспорт, като достъпът до изолатора ще бъде през отделен вход, а не оттам, откъдето преминават останалите болни и техните придружители. 

Засега в изолатора са заделени 3 стаи, в които могат да бъдат настанени общо 6 души вирусоносители. Но ръководството на УМБАЛ-Бургас има готовност при нужда да задели за прием на такива пациенти цял етаж от Отделението по инфекциозни болести.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки