Хиляди гуми са натрупани край Атанасовското езеро


Хиляди гуми са натрупани край Атанасовското езеро
Снимка: Община Бургас
28 Януари 2020, Вторник


Те са само на метри от местообитанията на птиците, обитаващи природния резерват

Автор: Десант

Бургаският градоначалник Димитър Николов сезира главния прокурор за незаконно депо за отпадъци, струпани върху частен терен в близост до природния резерват Атанасовско езеро, информират от пресцентъра на общинската администрация в Бургас.

Става въпрос за хиляди автомобилни гуми, за които е подал сигнал гражданин. Те са струпани в местността Гьол Бою, част от землището на квартал Рудник.

„Не може да наричаме Бургас град на птиците и едновременно с това на метри от техните местообитания да са струпани тези гуми. За мен това е престъпление срещу природата. Надявам се нарушителят да бъде установен бързо, а замърсяването да се премахне за негова сметка", коментира бургаският кмет.

Бургас с морето и своите три езера е част от миграционния маршрут Виа Понтика и спирка за милиони европейски птици по пътя им на юг и после обратно на север. В същото това Атанасовско езеро, край което са забелязани депонираните гуми, през миналата година за първи път бяха наблюдавани близо 200 птици от вида розово фламинго.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки