Внимание! Ловят балъци в интернет с фалшиви лекарства за кръвно налягане


Внимание! Ловят балъци в интернет с фалшиви лекарства за кръвно налягане
22 Януари 2020, Сряда


„Хипертонията в семейството ми е нормална" - гласи един от отзивите за рекламирания с фалшиви интервюта в БНТ препарат ReCardio от коприва, глог и витамини, струващ... 70 лева

Автор: Дина Харизанова

Фалшив сайт използва логото на БНТ, за да рекламира лекарство за хипертония. Подвеждащото съдържание на рекламата гласи, че може да намерите повече информация в редакцията на медията, освен това е публикувано и фалшиво интервю със създателя на лекарството, проведено от репортер на държавната медия. Това съобщиха от Българската национална телевизия. 

Страницата на дистрибутора на медикамента също напомня на графичната визия на сайта, а в началото е поставено и старото лого на телевизията. 

От БНТ предупреждава потребителите, че не участват в рекламата и дистрибуцията на всякакъв тип лекарствени продукти, а опитите за манипулация от името на медията са нарушение на закона и подлежат на санкция от наказателните органи. 

Фрогнюз припомня, че преди време фейк сайт пак промотира фалшиво лекарство за кръвно налягане. На платформа, която имитира интернет страницата на Българската национална телевизия, бе качено интервю с мним специалист - българският студент Ивайло Иванов, създател на уникална формула, която може да излекува хипертония и да предотврати инсулт или инфаркт заради високо кръвно.



Публикацията е под формата на интервю, а под нея създателите на фейк сайта дори са се постарали да свържат и коментари във Facebook. Кухи профили на несъществуващи хора споделят колко доволни са останали от фалшивото лекарство ReCardio.

Коментарите са десетки, но зад никой от тях не стои истински човек. Профилите във Facebook са без снимки, но всички единодушно заявават, че ReCardio им е помогнал.

Самият продукт на практика не съдържа нищо специално. Неговият състав е от коприва, глог и витамините В6, В1, В2. Продава се на промоция, намален  от 138 лева на 69 лева. 

И уж е рекламирано като средство за справяне с хипертонията, в сайта, в който се предлага - reca-product.com, се призовава: „Забравете за болката в ставите благодарение на ReCardio"?! 



Там също има качено и мнение на напълно анонимен експерт, за който става известно само, че е работил в различни отрасли на медицината, но в последните 10 години се съсредоточил основно върху кардиологията! 

Има и едно смешно мнение на уж потребител с никнейма Maximilian, на 29 години, който заявява с апломб: „Хипертонията в семейството ми е нормална. Когато обаче се защитаваме от това, това не носи негативни последици! Препоръчвам ReCardio!".

При въвеждане името на продукта в Гугъл излиза сайт, който се вижда в търсачката като r-cardi.eu, но щом се кликне на него, се отваря сайт, рекламиращ препарата... „Детоник", също лекуващ „безопасно и ефективно" високото кръвно. Той пък съдържа листа от алое, плод от глог, екстракт от маточина, тиквено семе и чага. Цената му е същата като на ReCardio - намалена от 138 лв. на 69 лв. Ако се съди по брояча в платформата - само до обяд на 22 януари са си го поръчали... 3567 души. 



Така че внимавайте с интернет рекламите на всякакви лекарства, хранителни добавки и прочее. Наивници винаги ще се намерят да се хванат на въдицата. Искате ли да бъдете един от тях?!


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ivan
14.12.2020 08:30:57
0
0
Ne kopyvaite.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки