По-високи глоби за неотстранени щети по уличните настилки предвижда община Бургас


По-високи глоби за неотстранени щети по уличните настилки предвижда община Бургас
09 Януари 2020, Четвъртък


Жители на централна бургаска улица сигнализираха за нередности, свързани със синята зона. Хората се оплакват, че паркоместата, за които плащат месечна такса, стоят разкопани от месеци

Автор: Силвия Горанова

Повече от половин година паркоместата на улица „Юрий Венелин“ в Бургас изглеждат потресаващо. Точно в очертанията на синята зона, върху асфалтовата настилка, са извършвани ремонтни дейности, като изкопите са засипани набързо с фракция.

Това създава неудобство на жителите в тази част на морския град, които иначе плащат месечна такса за услугата на общината. Проверка на общинското предприятие „Транспорт“, инициирана от наш екип показва, че в случая нарушител е местното дружество Водоснабдяване и канализация.



„За съжаление има доста места в Бургас, на които са правени некачествени ремонти след аварии. Засипват се изкопите до едно положение, но компрометираната настилка не се възстановява. Колегите от отдел „Строителство“ са в непрекъсната комуникация с ВиК. Фирмата на водопреносвото дружество обаче, която извършва тези ремонти, се беше забавила по едно време и може би поради тази причина тези участъци стоят по този начин“, коментира директорът на общинското предприятие „Транспорт“ Андрей Рунчев. 

Как се процедира с фирмите и дружествата, които не отстраняват щетите след ремонтните си дейности?

„Нарушителите не получават никакви услуги на територията на общината. Ние ги съдим и ако те не си платят, не могат да си прадължат строежа, не могат да получат ново разрешение за строеж, не могат да получат виза за проектиране, и ги даваме на съдия изпълнител“. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

На въпрос какви приходи в общинския бюджет от глоби на некоректни фирми са реализирани през миналата година, той отговори така: 

„От строителство приходите са около един милион. Допълнително ще увеличим контрола с нови инспектори, още двама ще назначим, независимо, че съкращаваме, двама нови инспектори ще бъдат назначени с автомобил и ще обикалят по обекти, защото са ни недостатъчни хората.“

По уверение на кмета на Бургас общинската администрация ще увеличи параметрите за санкциинте и финансовия размер на глобите. Предложението ще бъде предложено за разглеждане в общинския съвет. Какви ще бъдат новите наказания за нелоялните фирми предстои да видим.




В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки