Над половин тон незаконно уловена риба засякоха на язовир Мандра


Над половин тон незаконно уловена риба засякоха на язовир Мандра
Снимки: ИАРА
02 Декември 2019, Понеделник


Бракониерските мрежи са били над километър

Автор: Десант

В течение само на четири дни риболовни инспектори са проверили на два пъти язовир Мандра, където са засекли над километър бракониерски мрежи с общо 360 килограма незаконен улов в тях.

На 28 ноември нощната проверка е продължила до 2 ч. часа през нощта на 29 ноември. Няколко часа след приключване на проверката втори екип от инспектори извършва проверка на друга част от язовира.

Служителите на сектор РК-Бургас установяват наличието на 7 мрежи, поставени в работно положение във водите на язовира. Общата дължина на извадените мрежи е около 220 метра, а уловът в тях от 40 кг сребриста каракуда е дарен на Социален патронаж – Бургас.



На 1 декември инспекторите отново извършват проверка на язовир Мандра с патрулна лодка на ИАРА. При нея са установени поставени в работно положение във водите на язовира около 1000 метра мрежи, които са извадени, а рибата, уловена в тях – от вида сребриста каракуда около 320 кг, е дарена на дом за деца с увреждане в село Атия, община Созопол.



По брега на язовира са извършени и проверки на любители риболовци. Нарушения не са установени, а на проверените лица са съставени констативни протоколи, информират от ИАРА.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки