Два язовира в община Царево са пред преливане


Два язовира в община Царево са пред преливане
Снимка: Архив tsarevo.info
26 Ноември 2019, Вторник


Опасност от наводнения съществува и по поречието на река Велека

Автор: Десант

Във връзка с паднали обилни валежи в периода 25-26 ноември на територията на община Царево, общинската администрация предупреди местните жители за опасност от преливане на язовирите и наводнения по поречията на реките в района.

Намиращият се в  землището на с. Лозенец язовир „Хаджи Яни" например е с пълен обем - на кота преливник, и има опасност от преливане. Гражданите, пребиваващи в заливната зона на язовира, следва да имат предвид опасността и готовност да се евакуират, също да изместят автомобили и домашни животни.

Заливната зона включва частта на с.Лозенец до Централен плаж-Лозенец, канално помпена станция, част от пътя с.Лозенец –в.с.Лозенец-къмпинг Юг и зоната под язовирната стена/Бетоновъзел Диана, бетоновъзел Прилеп, склад строителни материали, стопански и животновъдни обекти/.

Язовир „Потурнашки”, намиращ се в землището на с.Лозенец, Царево и с.Велика също е с пълен обем и при продължаване на валежите има опасност от преливане. Неговата заливна зона включва част от с.о. Оазис - хотелски и жилищни комплекси, подземни гаражи, къмпинг Оазис, помпена станция и др.

Опасност от наводнения съществува в поречието на река Велека при селата Кости и Бродилово, както и при устието й край Синеморец.

Във вторник, 26 ноември, общинският път с.Лозенец-с.Фазановое бе затворен преди моста на река Оряшка, тъй като пътното платно бе наводнено от високите води на реката.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки