В гръцкия град Дидимотика ще се създаде „Градина на Казанлък“


В гръцкия град Дидимотика ще се създаде „Градина на Казанлък“
Изглед от Дидимотика
22 Ноември 2019, Петък


Това ще ознаменува официалното побратимяване между двете населени места

Автор: Десант

Официалното побратимяване между Казанлък и гръцкия Дидимотика ще стане на територията и на двата града непосредствено след избора на Царица Роза 2020. Тя ще спази традицията и ще засади рози в гръцкия град, където ще се създаде „Градина на Казанлък“.

Побратимяването ще бъде препотвърдено още веднъж в Града на розите по време на кулминацията на Фестивала на розата 2020 в началото на юни, когато там ще гостуват традиционно чуждестранни делегации от побратимени градове на Казанлък.

През последните две години отношенията между двата града станаха по-интензивни и приятелски, с размяна на взаимни опознавателни визити, включително в сферата на културата, което доведе до предложение за побратимяване от гръцкия град през миналата година.

На редовно заседание през март тази година Общинският съвет в Казанлък одобри проекта за Споразумение между двата града. То включва обмен и сътрудничеството в областта на културата, туризма и търговията, създаване на благоприятни условия за популяризиране на историческото и културно наследство на Казанлък и развитието на добри съседски отношения между България и Гърция.

​Среща за побратимяване с гръцкия град Дидимотика се проведе в петък, 22 ноември,  в кабинета на казанлъшката кметица Галина Стоянова, където тя обсъди последни детайли по побратимяването на с кмета на Дидимотика Ромилос Хаджияноглу.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки