Мъж с условна присъда бе хванат да краде дърва за огрев


Мъж с условна присъда бе хванат да краде дърва за огрев
Снимка: ИАГ
23 Октомври 2019, Сряда


Той бил със свой авер, който успял да избяга 

Автор: Десант

Горските служители от Регионална дирекция по горите – Берковица заловиха системен нарушител в землището на с. Чирен, общ. Враца.

Бракониерската проява е установена в късните часове на 21 октомври в момент на транспортиране на дървесината по черен път в горска територия с лек автомобил и бус. Дървесината е била немаркирана и непридружена с превозен билет, уточняват от Изпълнителна агенция по горите.

Единият нарушител успял да избяга, другият е задържан. Извикани са органите на МВР за установяване на самоличността на лицето, което е с условна присъда и е задържано за 24 часа в РУ-Враца.

Проверяващите са съставили акт и констативен протокол, като автомобилите, дървесината и един бензиномоторен трион са задържани. Следствените действия по установяване на другият нарушител продължават.

Отново в първия ден на седмицата, при обход на горски територии в землището на Брусарци, обл. Монтана, два екипа от горски инспектори на РДГ-Берковица установяват конска каруца, натоварена с дървесина немаркирана и без превозен билет.

Съставени са акт и констативен протокол на нарушителя, а каруцата, конят и дървесината са задържани.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки