Светият синод откри в парламента благотворителна изложба в подкрепа на онкоболни деца


Светият синод откри в парламента благотворителна изложба в подкрепа на онкоболни деца
Снимки: Българска патриаршия
10 Октомври 2019, Четвъртък


Инициативата е вторият етап от благотворителната кампания „Деца рисуват за деца" на Българската православна църква,

Автор: Десант

За трета поредна година в сградата на Парламента бе открита благотворителната изложба организирана от Културно-просветния отдел при Свети синод на Българската православна църква, част от кампанията „Деца рисуват за деца".

Изложените детски рисунки и закупуването им са в подкрепа на всички онкоболните деца у нас.

Инициативата традиционно е подкрепена от председателя на Народното събрание и народни представители.

„Нека учим децата да си подават ръка във всеки един момент. Нека да ги учим и да уважават Българската православна църква, защото тя е източник на доброта", заяви по време на откриването на изложбата зам.председателят на 44-то Народно събрание Емил Христов. На церемонията присъства и зам.-председателят на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти" Борис Ячев.

Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел при Светия синод, сподели в словото си, че инициативата се провежда за трета поредна година и отново ще се опита да събере средства и да подпомогне болните деца. Той сподели още, че от изложбите до момента са събрани над 18 000 лв.

„Всички тези средства са дарени на болницата за лечение на болни деца", допълни той.



Изложбата в Парламента е вторият етап от благотворителната кампания „Деца рисуват за деца"-2019 на Българската православна църква, която предлага възможност за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс „Възкресение Христово" с цел събиране на средства и даряване на медицинска апаратура на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ” - София.

Инициативи като тази са повод да помислим и повече за другия и приложим и на дело християнското милосърдие и братолюбие, се съгласиха присъстващите и участниците в благотворителното мероприятие.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки