Валери Симеонов предложи удължаване на срока за регистрация на търговците за горива


Валери Симеонов предложи удължаване на срока за регистрация на търговците за горива
Снимката е илюстративна
03 Октомври 2019, Четвъртък


Той трябва да стане от тримесечен шестмесечен

Автор: Десант

Валери Симеонов и група народни представители внесоха в Народното събрание днес предложение за законова промяна, с която дават глътка въздух на търговците на горива.

С промените се предвижда промяна на срока, в който търговците на горива могат да приведат дейността си, съгласно действащата наредба - от тримесечен на шестмесечен.

В мотивите се посочва: „Във връзка с проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход (ЗИД на ЗАРИДСНПНП) и множеството постъпили бележки и предложения в хода на процедурата по обществено обсъждане и междуведомствено съгласуване, приключили на 27 септември 2019 г., както и предвиденото изключване на дейности, респективно субекти от приложното поле на закона, е необходимо удължаване на срока за регистрация на лицата, осъществяващи икономически дейности по чл. 2, ал. 1 от ЗАРИДСНПНП.

Предложеното изменение ще даде възможност за приемане на максимално ясни за прилагане законови текстове в условията на ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара за горива и ще осигури равнопоставеност между всички засегнати субекти, каквито препоръки са дадени и от Комисията за защита на конкуренцията в нейно Решение № 313 от 2019 г., с което е извършен секторен анализ на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилен бензин и дизелово автомобилно гориво, се казва още в мотива на вносителите."


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки