Валери Симеонов: Проучват ни „социолози“ - интриганти...


Валери Симеонов: Проучват ни „социолози“ - интриганти...
02 Октомври 2019, Сряда


Позиция на Националния изпълнителен комитет на ПП НФСБ по повод скандална манипулация, излъчена от бТВ

Автор: Десант

В телевизионното предаване “Тази сутрин” по bTV,  излъчено на 2 октомври, станахме свидетели на тежък непрофесионализъм и/или пореден опит социологията да бъде използвана като платена жрица на повикване. Това се казва в декларация на ПП Национален фронт за спасение на България, подписана от лидера на НФСБ Валери Симеонов и неговите заместници Валентин Касабов, Данчо Хаджиев и Борис Ячев.

Ето пълният текст на декларацията:

"В предаването служител на  агенция "Маркет линкс" представи поръчано от bTV  проучване за електоралните нагласи в Пловдив. В него г-н Славчо Атанасов беше предстaвен словесно и чрез показвана дълго време на екрана графика с надпис като кандидат-кмет на ВМРО.

Това категорично не е вярно, Славчо Атанасов е кандидат на Местна коалиция НФСБ (ВМРО-БНД)! Справка: – сайтът на ОИК Пловдив: https://oik1622.cik.bg/mi2019/registers/candidates?t=1

Славчо Атанасов е член на Националния политически съвет на ПП Национален фронт за спасение на България и е народен представител от НФСБ (за втори мандат от същата партия) в групата на Обединени патриоти.

Да не се спомене изобщо принадлежността му към НФСБ, да се пропусне фактът, че той е издигнат от тази партия, е груба манипулация, която въвежда в заблуда многобройните зрители на Би Ти Ви в най-гледаното време на сутрешния блок.

Но с това манипулациите не свършиха! При показване на прогнозните резултати листата с кандидати за общински съветници отново бе представена писмено и устно само като листа на ВМРО. Но листата също е обща - на Местна коалиция НФСБ (ВМРО-БНД). Точно така е изписана в интернет страницата на ОИК – Пловдив и това може да бъде проверено за секунди с две „кликвания на мишката“:
https://oik1622.cik.bg/mi2019/registers/candidates?t=2

И ако за водещия на предаването Антон Хекимян и редакторите на сутрешния блок може да се приеме, че просто не са запознати с кандидатурите и листите, че са се предоверили и не са имали време да ги проверят, какво да кажем за представителя на „социологическата агенция „Маркет линкс“? Който не само не реагира на погрешното представяне на Славчо Атанасов в графиките, но и „тежко и авторитетно“ обясни какви шансове по традиция имала листата за съветници на… ВМРО?

Нали тази агенция уж е извършила „професионално“ социологическо проучване? Как формулираш въпросите си и как правиш изводи, ако не си наясно кои политически сили издигат и подкрепят кандидатите, какви партии и коалиции участват в изборите? А ако си наясно, защо допускаш зрителите на Би Ти Ви да бъдат манипулирани? 

Защо въвеждаш в заблуждение симпатизантите на НФСБ в Пловдив, че Славчо Атанасов не е кандидатура на предпочитаната от тях партия, че листата за общински съветници не е обща за коалиционните партньори НФСБ и ВМРО-БНД? (За сведение на въпросния "професионален социолог“ НФСБ  във все още неприключилия мандата си общински съвет на Пловдив  има 5 общински съветници, а ВМРО - 3.) Защо злепоставяш възложителя на социологическото проучване bTV, който на всичко отгоре ти е платил за „професионализма“?!

Сигурни сме, че bTV и г-н Антон Хекимян ще направят нужното, за да коригират невярно поднесената информация. А зрителите ще си направят извода дали трябва да имат и капка доверие в подобни „изследвания“ и  „социолози“.

Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис Ячев



В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Йовчо Димитров
06.11.2019 13:46:59
0
0
Хората си хвърлят спестяванията(а някои дори заборчляват), през терасата на алоизмамниците, че на ерменците от бтв и нова ли да не повярват?
1
Йовчо Димитров
06.11.2019 13:46:54
0
0
Хората си хвърлят спестяванията(а някои дори заборчляват), през терасата на алоизмамниците, че на ерменците от бтв и нова ли да не повярват?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки