Валери Симеонов: Проучват ни „социолози“ - интриганти...


Валери Симеонов: Проучват ни „социолози“ - интриганти...
02 Октомври 2019, Сряда


Позиция на Националния изпълнителен комитет на ПП НФСБ по повод скандална манипулация, излъчена от бТВ

Автор: Десант

В телевизионното предаване “Тази сутрин” по bTV,  излъчено на 2 октомври, станахме свидетели на тежък непрофесионализъм и/или пореден опит социологията да бъде използвана като платена жрица на повикване. Това се казва в декларация на ПП Национален фронт за спасение на България, подписана от лидера на НФСБ Валери Симеонов и неговите заместници Валентин Касабов, Данчо Хаджиев и Борис Ячев.

Ето пълният текст на декларацията:

"В предаването служител на  агенция "Маркет линкс" представи поръчано от bTV  проучване за електоралните нагласи в Пловдив. В него г-н Славчо Атанасов беше предстaвен словесно и чрез показвана дълго време на екрана графика с надпис като кандидат-кмет на ВМРО.

Това категорично не е вярно, Славчо Атанасов е кандидат на Местна коалиция НФСБ (ВМРО-БНД)! Справка: – сайтът на ОИК Пловдив: https://oik1622.cik.bg/mi2019/registers/candidates?t=1

Славчо Атанасов е член на Националния политически съвет на ПП Национален фронт за спасение на България и е народен представител от НФСБ (за втори мандат от същата партия) в групата на Обединени патриоти.

Да не се спомене изобщо принадлежността му към НФСБ, да се пропусне фактът, че той е издигнат от тази партия, е груба манипулация, която въвежда в заблуда многобройните зрители на Би Ти Ви в най-гледаното време на сутрешния блок.

Но с това манипулациите не свършиха! При показване на прогнозните резултати листата с кандидати за общински съветници отново бе представена писмено и устно само като листа на ВМРО. Но листата също е обща - на Местна коалиция НФСБ (ВМРО-БНД). Точно така е изписана в интернет страницата на ОИК – Пловдив и това може да бъде проверено за секунди с две „кликвания на мишката“:
https://oik1622.cik.bg/mi2019/registers/candidates?t=2

И ако за водещия на предаването Антон Хекимян и редакторите на сутрешния блок може да се приеме, че просто не са запознати с кандидатурите и листите, че са се предоверили и не са имали време да ги проверят, какво да кажем за представителя на „социологическата агенция „Маркет линкс“? Който не само не реагира на погрешното представяне на Славчо Атанасов в графиките, но и „тежко и авторитетно“ обясни какви шансове по традиция имала листата за съветници на… ВМРО?

Нали тази агенция уж е извършила „професионално“ социологическо проучване? Как формулираш въпросите си и как правиш изводи, ако не си наясно кои политически сили издигат и подкрепят кандидатите, какви партии и коалиции участват в изборите? А ако си наясно, защо допускаш зрителите на Би Ти Ви да бъдат манипулирани? 

Защо въвеждаш в заблуждение симпатизантите на НФСБ в Пловдив, че Славчо Атанасов не е кандидатура на предпочитаната от тях партия, че листата за общински съветници не е обща за коалиционните партньори НФСБ и ВМРО-БНД? (За сведение на въпросния "професионален социолог“ НФСБ  във все още неприключилия мандата си общински съвет на Пловдив  има 5 общински съветници, а ВМРО - 3.) Защо злепоставяш възложителя на социологическото проучване bTV, който на всичко отгоре ти е платил за „професионализма“?!

Сигурни сме, че bTV и г-н Антон Хекимян ще направят нужното, за да коригират невярно поднесената информация. А зрителите ще си направят извода дали трябва да имат и капка доверие в подобни „изследвания“ и  „социолози“.

Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис ЯчевВ категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки