Директорът на ОДБХ - Бургас д-р Георги Митев е жертва на бизнесмени с големи апетити?


Директорът на ОДБХ - Бургас д-р Георги Митев е жертва на бизнесмени с големи апетити?
29 Август 2019, Четвъртък


Атаката идва от хора, които са свикнали да заобикалят законите, категоричен е общинският съветник от СДС Станимир Апостолов

Автор: Десант

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев е жертва на бизнесмени с големи апетити, които са свикнали да заобикалят законите и той им е пречил. Това каза пред бТВ общинският съветник от СДС Станимир Апостолов.

„За съжаление областта, в която работи д-р Митев, е изключително конфликтна. С течение на времето се е образувало едно статукво на хора с големи интереси, големи апетити, които са свикнали да работят по другия начин, заобикаляйки законите. От тях идва атаката срещу него“, обясни старейшината.

„Д-р Митев е начело на агенцията приблизително от пет години. Преди това е имал частна ветеринарна практика, тъй като е много добър професионалист. Изненадан съм от задържането му, тъй като когато говорим за него, трябва да се знае, че става въпрос за човек с изключително чиста биография. Той е от хората, за които законността и спазването на правилата са приоритет номер едно“, заяви Апостолов.

„Д-р Митев не е от хората, които биха се скрили зад служителите си. Винаги е излизал с лицето и името си. Това е човек, който вади „горещите картофи“. Известен е с това, че не се поддава на изнудване и на шантаж“, добави той.

„Не ми е известно да има такса спокойствие. Скоро обаче мой познат, който има малък сезонен обект, реши да го закрие в края на сезона. Имало е проверка. Инспекторите са направили предписания. Той ме помоли като съпартиец и приятел на д-р Митев, да говоря с него. Директорът на БАБХ- Бургас ми каза, че правилата за откриване и закриване на обект са били валидни и предния сезон“, каза още общинският съветник.

Земеделският министър Десислава Танева пък поздрави от ефира на бТВ всички собственици на заведения, които са подали сигнали. За борбата с корупцията трябва тези, които са подложени на натиск, да дават сигнали, добави тя.

„По повод случая с прилагането на мерките срещу чумата и огнището на болестта в Зидарово, което открихме, установихме множество пропуски по отношение на определянето на мястото за загробване в селото. Бяхме взели мерки по отношение на ръководството“, каза тя в „Тази сутрин“.


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
2 пъти повече
31.08.2019 16:26:48
0
0
2 пъти повече доброволци от назначения персонал!!!!!
2
къде
31.08.2019 16:12:54
0
0
Къде е пожара в Бразилия?
1
невъзможно
31.08.2019 15:56:36
0
0
Определено има проблеми с - общественото хранене. Терминът си е все същият. Всичко е контролирано - неясно как... Ама всичко... Законодателството - сигурно го гарантира. И последния глупак си дава сметка...
Сега научавам, че гражданите в други държави в Европа правят обществена/гражданска доброволна полиция, по обществения ред. бройки спрямо редовната. И категория правораздаване, за по-лесни случаи - която не изисква държавно. Ако има свободна инициатива въобще....... А при нас? Никаква информация, обсъждания...
Така че, блатото сигурно е невъзможно и т.н....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки