Окончателно: Условни присъди за бащата и сина от Пловдив, отглеждали кучета за боеве


Окончателно: Условни присъди за бащата и сина от Пловдив, отглеждали кучета за боеве
08 Юли 2019, Понеделник


50 питбула бяха спасени при акция на Криминална полиция, при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив през 2016 г. 

Автор: Янко Крумов

Окръжен съд-Пловдив потвърди постановената присъда от районните магистрати, с която за виновни са признати мъж на 51 г., и сина му на 26 г., за отглеждане и трениране на питбули за боеве.

Престъплението е извършвано в периода от началото на 2012 г. до 29 октомври 2016 г., в Пловдив. На бащата е наложено наказание от две години „лишаване от свобода“ условно с четири години изпитателен срок и глоба от 4 000 лева.

На сина е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок и глоба от 2 000 лева.

Кучетата са били оставени за отглеждане и надзор в Общинско предприятие „Зооветеринарен комплекс“, Пловдив, като те се отнемат в полза на държавата и ще бъдат предадени на Българската агенция по безопасност на храните към Министерството на земеделието и храните.

Присъдата е влязла в сила и не подлежи на протест и обжалване.

50 питбула бяха спасени при акция на Криминална полиция, при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив през 2016 г. Част от тях починаха от различни болести.

В момента в базата са останали 38 питбула, като доста от тях проявяват агресия не само към други кучета, но и към непознати хора.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки