Канадски парашутист е загинал по време на учение на НАТО край Пловдив


Канадски парашутист е загинал по време на учение на НАТО край Пловдив
18 Юни 2019, Вторник


От Министерството на отбраната уверяват, че близките на загиналия вече са уведомени

Автор: Янко Крумов

Военнослужещ е загинал по време на операция, която е част от многонационалното учение „Swift Response“. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната, цитирани от агенция Фокус.

Обучението се провежда на територията на летище „Чешнегирово“, Пловдивско.

Близките на загиналия са уведомени. Води се досъдебно производство по случая.

От Министерството на отбраната не уточняват националността на загиналия. По непотвърдена информация става дума за канадски парашутист.

След 21.00 часа на 17 юни на територията на летище „Чешнегирово“, община Садово започна въздушно-десантна операция в рамките на многонационалното учение „Swift Response“.

Учението започна на 13 юни под командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа. То се провежда на териториите на България, Хърватия и Румъния до 25 юни тази година като включва приблизително 5600 участници от осем съюзнически държави.

Около 1495 от тях са парашутисти. „Swift Response 2019“ демонстрира стратегическо използване на въздушно-преносими сили с висока степен на готовност, наричани Global Response Force.

Припомняме, че на 13 юни, на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“ почина при изпълнение на служебните си задължения старши матрос втори клас Жеко Галинов Добрев (на 36 г.) от военно формирование 38 920 – Варна.

На 11 юни сержант от военно формирование 42 000 в Карлово също се спомина внезапно от инфаркт по време на изпълнение на служебните си задължения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки