За първи път ще има спасители на най-посещаваните плажове в Бургаска област


За първи път ще има спасители на най-посещаваните плажове в Бургаска област
Снимка: Десант
11 Юни 2019, Вторник


Вижте как се намериха нужните кадри

Автор: Десант

Действията, които предприе бургаският областен управител Вълчо Чолаков за обезпечаване със спасители на най-посещаваните неохраняеми плажове в област Бургас се увенчаха с успех.

Плажните ивици „Иракли” и „Несебър изток”,  „Поморие - север”, „Атанасовка коса” без част 1,  „Крайморие – юг 2”, „Росенец - изток” , „Алепу” и плажовете  „Корал” и „Резово” са обезпечени с водно спасяване от 1 юни. Това се случва за първи път, откакто областните администрации имат ангажимент да обезпечават водното спасяване на неохраняемите ивици.

Справка в годините назад показва липса на кандидати за осигуряване на дейността, както и процедури провеждащи се през целия летен сезон. Според експерти причината за успеха през настоящата година да се намерят спасители навреме за всички обявени плажни ивици е добрата организация на обществените поръчки, които е провела бургаската Областна администрация.

„Няма прецедент. Свършили сме си работата. Така трябва да се работи по принцип.“- коментира областният управител.

Фирмите, които ще отговарят за водното спасяване на деветте плажа са: „Паммар 95.84“ ЕООД, „Филиус” ООД, „Интернешанъл Уотър Рескю“ ЕООД.

На 7 от плажните ивици ще има по 1 спасителен пост с двама спасители през юни и септември и 2 спасителни поста с по двама спасители за юли и август.

Само „Несебър изток” и „Резово” поради малката си площ ще останат с по 1 спасителен пост през целия летен сезон.

Проверка на служители от Областна администрация на деветте плажа показа, че спасителите вече са на постовете си, а изпълнителите са поставили необходимото оборудване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки