България ще си сътрудничи с Нинбо


България ще си сътрудничи с Нинбо
Снимка: Уикипедия
29 Май 2019, Сряда


Вижте какво предвижда одобрения проект на Меморандум за сътрудничество между нашето Министерство на икономиката и Общинското народно правителство на китайския град

Автор: Десант

Правителството одобри проект на Меморандум за сътрудничество между Министерството на икономиката на Република България и Общинското народно правителство на Нинбо, Китай.

Подписването на Меморандума бе предложено от българска страна с цел засилване на търговско-икономическото сътрудничество с Нинбо.

Усилията на Министерството на икономиката са насочени към установяване на контакти и развитие на партньорството с Китай не само на централно ниво, но и с отделни китайски провинции и значими градове. Ведомството вече е подписало подобни меморандуми за сътрудничество с китайските провинции Хънан, Анхуей, Шанхай, Гуандун, Дзянсу, Джъдзян.

Меморандумът предвижда активизиране на сътрудничеството между бизнеса и организациите от България и Нинбо; оказване на съдействие за създаване на нови и разширяване на съществуващите бизнес контакти между предприятията от България и Нинбо; насърчаване на сътрудничеството между малките и средните предприятия; стимулиране на предприятията от България и Нинбо да участват в панаири, изложения, форуми и симпозиуми, които се провеждат на територията на България и Нинбо.

Специално внимание в обърнато на насърчаването на китайските инвестиции в българските индустриални зони.

В миналото китайският пристанищен град Нинбо се е славил с производството на традиционна китайска мебел и сервизи за чай. Той е едно от първите населени места в Китай, открит от Запада (първи тук идват холандците), и в него отрано започват да проникват мисионери. Затова в Нинбо християнството има много силни позиции, макар близостта на града до свещения остров Путошан и наличието на множество известни будистки храмове да усилва влиянието на будизма. 

В крайна сметка в града има 565 будистки храмове и манастири, 298 християнски църкви и параклиси, 52 от които са католически, а също и една джамия. 

В Нинбо е разположен щабът на Източнокитайския флот на Народно-освободителната армия на Китай.

Преди 15 години - през юни 2004 г., градът е побратимен с Варна. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки