Сред строителни отпадъци и неизпълнени обещания резнаха лентичката на обновен пощенски клон


Сред строителни отпадъци и неизпълнени обещания резнаха лентичката на обновен пощенски клон
Снимки: Десант
28 Май 2019, Вторник


До станцията трябваше да води пешеходна пътека с тактилни плочки за незрящи, от която няма и следа

Автор: Дина Харизанова

При висок интерес от страна на местните медии и в присъствието на височайши официални лица като заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски и  областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, в бургаския комплекс „Зорница" тържествено бе открит обновения клон на „Български пощи" ЕООД. 

Сред дитирамбите на местните репортери, посветени на събитието, така и не намери място обаче да се спомене, че само преди месец от тукашното кметство бе обещавано, че в ускорени срокове най-сетне ще приключи проточилият се повече от половин година ремонт на пешеходната алея, водеща до пощенската станция. 



Нека припомним, че разхвърляните безразборно тротоарни плочки и зейналите между тях дупки станаха причина през есента на миналата година за тежък инцидент, при който една жена се оказа с потрошен на няколко места глезен в ортопедията на УМБАЛ-Бургас.

Освен това, по думите на директора на Център за административни услуги „Изгрев" Пенка Паспалева в новата пешеходна алея трябваше да бъдат вградени специални релефни тактилни плочки за незрящи, които служат за улесняване на ориентацията при движението на хора с увредено зрение. 

Мястото за поставянето на такава настилка не е избрано случайно – в блока, където се намира пощенската станция, е настанен и офисът на бургаската Регионална организация на Съюза на слепите в България, която често се посещава от незрящи.

Още преди Великден от общинската администрация уверяваха, че след празниците фирмата, извършваща подмяната на настилката, ще довърши обекта в най-скоро време.

Уви, обещаните тактилни плочки така и не бяха поставени. А в деня на откриването на ремонтирания пощенски клон, алеята покрай него продължава да не е довършена и край нея все още се въргалят старите, вече подменени тротоарни плочки, както и камари строителни отпадъци. 

Но очевидно за местната администрация и транспортното ведомство е по-важно да прозвучат фанфари и да се режат лентички, без значение дали работата е свършена до край или е скопосана през пръсти.  


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки