Ще присаждат ежегодна награда на името на Васил Левски


Ще присаждат ежегодна награда на името на Васил Левски
07 Май 2019, Вторник


Тя ще се връчва на 18 юли в родния дом на Апостола в Карлово

Автор: Десант

Управителният съвет на фондация „Васил Левски“ прие решение за присъждане на ежегодна награда на името на Апостола, която да се връчва на 18 юли в родния дом на Васил Левски в Карлово.

Наградата ще се присъжда на физически и юридически лица от България и чужбина, свързали дейността си с делото на Васил Левски – създали литературни произведения, творби на изобразителното изкуство, участвали в конкурси, форуми и спортни състезания, реализирали концерти и постановки на високо патриотично ниво, изследователи на епохата на Възраждането и откриватели на нова архивна информация.

Предложенията за номинации се предоставят в офиса на фондацията на адрес: гр. София, пл. „Славейков”, ет. II, ст. 3 - Фондация „Васил Левски“, или на членовете на Управителния съвет /УС/ до 30 юни съответната година.

Наградата е паметен знак с лика на Апостола, грамота и парична сума – 500 лева. Носителят се вписва в Почетната книга на фондацията. Тя се връчва от председателя на УС или посочено от него лице - член на УС.

Наградата се осигурява: за паметния знак от средства на фондацията, а паричната сума от 500 лв. от дарената от проф. Иван Гаврилов сума от 5000 лв. на сметка на Фондацията.

Статутът за наградата на Фондация „Васил Левски“ е приет с решение на УС на заседание, проведено на 19.04.2019 година.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки