Ученик зарадва с козунаци и боядисани яйца стотици пенсионери


Ученик зарадва с козунаци и боядисани яйца стотици пенсионери
Снимки: Фейсбук
26 Април 2019, Петък


А покрай това сбъдна мечтата на малкия Алекс

Автор: Диана Славчева

Преди време десетокласникът от пазарджишката математическа гимназия - Кирил Балдев, който непрекъснато организира редица благотворителни инициативи, обяви, че събира дарения от козунаци, които да раздаде по великденските празници на бедни възрастни хора от различни населени места в страната. 

Речено-сторено. И за щастие, много са тези, които се отзовават на неговия призив и така той събира стотици козунаци. Последно на Велики четвъртък 40 от тях той раздаде на пенсионерите от с. Белащица, община Родопи.

Там той заварва събрани в църквата много от местните жители - и млади, и стари, да боядисват заедно великденски яйца. Заедно с тях опаковат 40 торбички с по един козунак и 40 боядисани яйца, осигурени от кметството. 



Преди това Кирил дарява 196 козунака от Кампания "Козунак за всеки пенсионер" и на община "Ружинци". 30 козунака заминават и за село  Ситово, а 100 - за с. Цалапица - и двете населени места в пловдивската община Родопи. Козунаците на Кирчо стигат и до разградското село Трапище...

Покрай всичко това, на Велики четвъртък седемнадесетгодишният младеж с толкова добро сърце, направи щастливо и едно петгодишно момченце. Преди седмица той вижда във фейсбук пост, че малкият Алекс мечтае да има колело, но семейството му е социално слабо и не може да си го позволи.



„Когато бях малък, на неговите години, не съм карал изобщо колело, защото и моето семейство е социално слабо. Затова разбирам как и какво е да нямаш колело" - казва Кирил, който сбъдва мечтата на Алекс и му купува колело.

Оказва се, че не само по Коледа, но и по Великден стават чудеса! А покрай седемнадесетгодишния Кирил Балдев те са ежедневие...


В категории: Репортажи , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки