В Кърджалийско заловиха 29 агнета и 120 кг телешко месо без документи


В Кърджалийско заловиха 29 агнета и 120 кг телешко месо без документи
Снимката е илюстративна
25 Април 2019, Четвъртък


Ето какво още установиха в региона проверките по Великден

Автор: Десант

29 агнета и 70 парчета трупно месо, животински отпадъци и кожи са открити от полицаи от РУ-Кърджали в сряда в хода на специализирана операция за противодействие на нерегламентирано производство, транспорт и разпространение на месни продукти. Стоката без документи за произход била обработвана в транжорна в Крайно село.

Служители на Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейности. Местото е поставено под възбрана. Образувана е проверка в РУ-Кърджали по чл.350, ал.2 за нарушени правила при производството, съхранението или търговията с животни, с което се създава опасност за здравето и живота на потребителите. Работата продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Още 120 кг телешко месо с неясен произход е било открито в частен дом в село Срединка от служители на Икономическа полиция. То е поставено под възбрана с акт на Областната дирекция по безопасност на храните и работата продължава сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР.

Нерегламентиран превоз на животни е установен при проверка на товарен „Мерцедес“ с кърджалийска регистрация, управляван от 24-годишен. Колата била спряна от полицаи от РУ-Кърджали на КПП „Чилик“ на 24 април около 19,30 часа. Водачът не представил документи да превозваните две телета. Съставен е акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки