След драматична гонка горските задържаха бракониер с краден автомобил


След драматична гонка горските задържаха бракониер с краден автомобил
Снимката е илюстративна
24 Април 2019, Сряда


Той системно нарушавал закона, като в случая превозвал дърва за огрев от акация, дъб и орех, немаркирани и непридружени с превозен билет

Автор: Десант

Регионална дирекция по горите в Ловеч и екипи от държавни горски стопанства Свищов и Плевен заловиха лице, извършващо системни нарушения в горите.

При подаден сигнал със стоп палка от служители на Държавно горско стопанство-Свищов в землището на с. Деляновци, водачът на автомобил не спира и започва преследването му по улиците на с. Малчика и с. Българене, общ. Левски. Включват се и екипите на Регионална дирекция по горите в Ловеч и Държавно горско стопанство - Плевен.

По време на преследването нарушителят, с управлявания от него автомобил, удря този на служителите на РДГ-Ловеч. Гонката завършва в с. Българене, община Левски, където преследваният е заловен, макар че оказва съпротива и отправя заплахи към горските.

Установено е, че той е превозвал 2,5 пространствени куб. м дърва за огрев от акация, дъб и орех, немаркирани и непридружени с превозен билет, както и бензиномоторен трион.

Извиканите на място служители на МВР-Плевен задържат бракониера и установяват, че автомобилът, с който се е движил е краден.

Образувано е досъдебно производство по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки