Вицепремиерът Марияна Николова предлага удостоверението за произход за българско гражданство да отпадне


Вицепремиерът Марияна Николова предлага удостоверението за произход за българско гражданство да отпадне
Марияна Николова
13 Април 2019, Събота


Тя съобщи, че софтуерът в Държавната агенция за българите в чужбина, с който се кандидатства за получаването на документа, е манипулиран

Автор: Десант

Софтуерът в Държавната агенция за българите в чужбина, с който се кандидатства за получаване на удостоверение за български произход, е манипулиран. Това съобщи в интервю за "Дарик" радио вицепремиерът Марияна Николова.

По думите й на Държавната агенция за електронно управление е възложен одит, който ще установи откъде идва проблемът, който „хакерства системата".

Междувременно пред сградата на агенцията за българите в чужбина хората се редят от вечерта, защото подаването на заявления онлайн е невъзможно. 

Николова смята, че удостоверението за произход трябва да се премахне, но кандидатите за българско гражданство по произход следва да доказват минимално владеене на българския език. Такъв бил подходът в Унгария. Сега минимално владеене на езика се изисква от кандидатстващите за гражданство на други основания.

Тъй като редът е различен, ако отпадне удостоверението за произход, кандидатите ще трябва да покажат, че владеят минимално езика по изискванията на европейската езикова рамка, се разбра от думите й.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
други теми
14.04.2019 06:19:06
0
0
Емоционална памет на езика - а не "културни пространства на езика"/мисълта.
Емоционална памет на града/населеното място... също. Това също далеч надхвърля отново "социални проекти"/програми... !!!!!!!!!!!
Всички те - са защитени активно с всички средства и емоционално! от другите пост-страни от гражданите им. Защо у нас - е точно обратното или въобще не е така???? Или зад някакви красиви изречения и полу-мисли на текстове - се прикрива. Ако търсите и в интернет, и бази данни, .edu, open edition - нищо не излиза...
Относно пришълци, убежище - това са други теми. Нали, в. Десант?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки