Селска кметица краде парите за дърва на местните жители


Селска кметица краде парите за дърва на местните жители
11 Април 2019, Четвъртък


Радка Димова си „услужила“ със събраната сума от възрастните хора, за да връща лични заеми

Автор: Мария Митева

През октомври миналата година жители на средецкото село Суходол заплатили прилична сума за доставка на дърва за огрев. Парите събирала Радка Димова, която е кметски наместник, назначена от кмета на община Средец Иван Жабов (ГЕРБ).

Срещу дадените суми хората се подписали в тетрадка, която служи за счетоводна книга на кметството.

Още през януари тази година станало ясно, че дърва няма да има.

Селото, подобно на много други в страната, е обезлюдено. В него са останали да живеят малцина възрастни мъже и жени, които и без друго едва връзват двата края с мизерните си пенсии.

На няколко пъти ощетените се жалвали в общинската администрация, оплаквали се и в полицията, но никой не им обърнал внимание.

В последствие суходолци разбрали, че кметицата е използвала парите им за лични нужди, връщала взети от „приятел“ заеми.


Радка Димова казва, че съжалява за постъпката си

Димова, освен представител на местната власт, е и единственият магазинер в селото. Смесеното магазинче обаче тя отваря само сутрин, колкото да продаде хляба, който пристига от Средец.

Точно там я откри и екип на телевизия СКАТ. Възрастните хора от селото се обърнаха към медията с молба на случая да се даде гласност, за да се задействат институциите.

Радка Димова всъщност не крие какво е направила и осъзнава напълно евентуалните последици от действията си. И пред журналистите обеща да върне парите. Както и че се срамува от постъпката си.

Оказа се, че кметът Иван Жабов знае за случая. По негова информация първоначално сумата действително е била голяма, но кметицата успяла да възстанови част от парите. Останали й за връщане още 900 лева. Административни мерки срещу служителката си обаче не е предприел.

Заради разкаянието й излъганите жители от своя страна са готови да й простят, но ако до края на тази седмица върне парите.


В категории: Новини , Общини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
предложение
11.04.2019 10:38:13
0
0
Селяндурски изказвания и от не селски.... служители. Само като вметка.
Освен това - в чуждата европейска преса има Квоти за чуждестранни/световни важни новини, мерки, решения, дискусии срещу очевидни нодобросъвестни, лъжливи, престъпни, мафиотски манипулации и лъжи отнасящи се до ежедневния живот на аудиторията/читателите. Квоти за културни заглавия, квоти за еди какво си и т.н..... На квотен принцип - идейният проект на медията.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки