Черноморец въстава срещу продажбата на бивше военно поделение


Черноморец въстава срещу продажбата на бивше военно поделение
09 Април 2019, Вторник


От Министерство на отбраната твърдят, че теренът няма да се продава, въпреки че има постановление на Министерския съвет

Автор: Десант

Решение на Министерския съвет за продажба на държавен имот в Черноморец разгневи местните жители, предаде Нова телевизия.

Става въпрос за терените на бившето военно поделение, които заедно със сградите в местността Червенка се продават. Според хората върху земята ще израсне поредният хотелски комплекс.

Бившият кмет на Черноморец Милчо Димов обясни, че през годините от Черноморец са били отнети много земи за военни нужди. Министерството на отбраната се оправдавало, че земята е платена, но не разполагало с документ.

Местните жители разказват, че от 30 години се борят за тази земя.

По думи на настоящият кмет на Черноморец Добри Добрев е редно земята да бъде възстановена на хората, след като военните вече нямат нужда от нея.

Недоволните подготвят подписка и заплашват, че може да блокират основни пътища.

От своя страна от Министерство на отбраната твърдят, че теренът няма да се продава, въпреки че има постановление на Министерския съвет.

Припомняме, че преди няколко години на територията на бившето секретно военно поделение археолозите разкриха останките на най-голяма базилика, откривана досега на юг от Стара планина. Това стана по време на провежданите на нос Христосотира (Червенка) край Черноморец археологически разкопки в намиралото се там голямо късноантичното селище и най-голямата извънградска крепост в Бургаския залив.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки