Започва полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен“


Започва полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен“
29 Март 2019, Петък


В него ще се включат над 400 военнослужещи от формированията на Сухопътните войски в цялата страна

Автор: Десант

От 1 до 19 април на учебен полигон (УП) „Корен” ще се проведе полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски.  В него ще вземат участие над 400 военнослужещи със 130 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Карлово, Смолян, Благоевград, Враца, Казанлък и Свобода.

По време на полевото лагерно обучение ще се проведат планираните комплексни занятия, тактически учения с бойни стрелби с батареи (дивизион), изпълнение на индивидуални огневи задачи и тренировка по стрелба и управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски. 

На 18 април, в края на полевия лагер, ще се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски.

Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Целта на полевото обучение е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят  способностите си по осигуряване на обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки