Жители на Варна настояват за изграждането на втори Аспарухов мост


Жители на Варна настояват за изграждането на втори Аспарухов мост
26 Март 2019, Вторник


Въпреки че кметът, Общинския и Министерския съвет са уведомени за искането на варненци, вече втори месец отговор по въпроса няма

Автор: Десант

Подготвя се петиция в подкрепа на идеята за изграждането на втори Аспарухов мост във Варна. Местните жители имат две основни искания - строителството на съоръжението да завърши до 2030 г., а средствата за строежа да бъдат заложени в националния бюджет или да се набавят чрез европейско финансиране най-късно до 2020 г.

По думите пред БНТ на инж. Дойчин Ников, който е член на инициативния комитет за строителството на втори възлов мост във Варна, вече са съставени три проекта, както и анализ за необходимостта от второ съоръжение.

Въпреки че кметът, Общинския и Министерския съвет са уведомени за искането на варненци, вече втори месец отговор по въпроса няма.

Според изчисленията, ако съоръжението бъде с височина 43 метра, цената ще възлиза на около 350-360 млн. евро, а при височина 58 метра, която е необходима за достъп на големи контейнеровози, стойността нараства до 560-680 млн. евро.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки