Избраха нов ректор на Техническия университет във Варна след скандала за плагиатство


Избраха нов ректор на Техническия университет във Варна след скандала за плагиатство
23 Март 2019, Събота


Вижте подробностите

Автор: Десант

Проф. д-р инж. Венцислав Вълчев е новият ректор на Техническия университет във Варна с мандат 2015-2019 г. Това стана ясно след вчерашното събрание на ръководството.

Новият ректор спечели изборите с мнозинство от 95 гласа след второ гласуване.

В началото на заседанието колективният орган избра ново ръководство на Общото събрание на ТУ-Варна, също с мандат 2015-2019 г. За председател с 88 гласа беше избран доц. д-р инж. Йончо Каменов, а негов заместник е доц. д-р инж. Никола Николов, за когото гласуваха 143 представители.

Изборите за ректор и ръководство на Общото събрание се проведоха чрез тайно гласуване.

Припомняме, до смяната на ръководството се стигна заради избухналия скандал за плагиатство от страна на бившия ректор Росен Василев.

Преди повече от година редакцията на news.bg беше алармирана от бившия ректор проф. д-р Овид Фархи за схема, която нарушава Закона за развитие на академичния състав в България.

Година по-късно - на 9 ноември, излязоха резултатите от проверка на комисията по академична етика в МОН, според които проф. Василев е извършил плагиатство. Ректорът беше отстранен и бе постановено той да не преподава и като лектор.

В края на февруари се разпространи информация, че Варненският районен съд постанови Росен Василев да бъде възстановен на длъжността ректор. Дни по-късно обаче от университета отрекоха твърдението.

Източник: Община Варна, visit.varna.bg


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
с натрупване
23.03.2019 11:56:56
0
0
Навсякъде и като се съберат с натрупването - всичко е умишлена, престъпна агресия....И то от много време.... И най-агресивното и престъпното е, че при квалифицираните и компетентни сигнали - се използва високото и сложно съдържание изложено в сигналите до органите - за да намират приложение в следващите замислени, умишлени агресии и престъпности.... Дали е позоваване на закон или съвсем неизвестни неща.... С обратна дата - не зная колко оставки ще се съберат... Което е малко!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки