Горски служители задържаха 70 ловни трофея


Горски служители задържаха 70 ловни трофея
Снимката е илюстративна
12 Март 2019, Вторник


Лицата, които са ги съхранявали, не са представили документи за регистрация в съответното горско стопанство или такива, доказващи законния им произход

Автор: Десант

70 ловни трофея са задържали горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София през изминалата седмица.

При извършени съвместни проверки със служители на МВР на два адреса в Пирдоп и един в село Чавдар са установени трофеи от благороден елен, елен лопатар, муфлон, сръндак, дива свиня, дива коза, кожи от вълк и дива котка.

Лицата, които са ги съхранявали, не са представили документи за регистрация в съответното горско стопанство или такива, доказващи законния им произход. На нарушителите са съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча за незаконно съхранение на ловни трофеи.

Пет трофея от благороден елен, по един от елен лопатар и муфлон, 55 от сръндак, 4 от дива свиня, 2 бр. препарати, представляващи глава с рога от дива коза, отлети от синтетичен материал, две кожи от вълк и дива котка са иззети и задържани в РДГ – София.

За периода от 4 до 10 март горските инспектори от Регионалната дирекция са извършили над 150 проверки, съобщават от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ)

Три акта по Закона за горите за съхранение на дърва за огрев, немаркирани и непридружени с превозен билет са съставени на лица от с. Калотина. Немаркирана дървесина в размер на 4 кубика дърва за огрев е задържана в имот в с. Радотина.

От ИАГ уточняват, че  на лицензирани лесовъди, които не са изпълнили задълженията си, свързани с контрол по време на извършване на сечта в горите, както и на собственик на обект за складиране, преработка и търговия с дървесина за нарушение на изискванията по осигуряване на постоянно видеонаблюдение са наложени административни наказания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки