Покривът на храма в петричкото село Яково спешно се нуждае от ремонт


Покривът на храма в петричкото село Яково спешно се нуждае от ремонт
18 Февруари 2019, Понеделник


В близост до населеното място се намира национален музей Самуилова крепост

Автор: Десант

Църквата „Св. св. Петър и Павел" в с. Яково се нуждае от спешен ремонт на покрива.

Църковното настоятелство се обръща за помощ, към всички, които могат и имат възможност да помогнат, кой с колкото може.

Селото се намира на около 27 км северозападно от общинския център Петрич и на 28 км югоизточно от Сандански. Разположено е в източните поли на Огражден планина на 700-800 метра надморска височина. 

На 37 км от селото се намира национален музей Самуилова крепост.

Православната църква "Св. св. Петър и Павел" иначе е сравнително добре запазена благодарение на местни и други дарители, но покривът й е в окаяно състояние.




В категории: Новини , Църкви и манастири

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Личо
05.06.2019 19:46:47
0
0
0897544237
3
Личо
05.06.2019 19:46:00
0
0
Предлагаме Покривни услуги и др.
2
много въпроси
21.02.2019 19:07:05
0
0
Съдете ги в Европа! Нека да ги осъдят!!! Обаче - плаща бюджета! Т.е посланието е - оправете нещата като хората!!! Къде се обсъждат, поставят, дискутират, има гласност по тези неща??? Това са страшни неща.... И сигурно заслужават съвсем друго внимание. сигурност ли е, какво ли е????
1
дереджето като с колите
21.02.2019 18:58:41
0
0
Никаква идея няма по тези въпроси...Защо??? Т.е. властите не реагират...Нито съдилища, дела.... Не да се правят ремонти... И за всичко, което засяга културата като цивилизована социализация.... А не бандитска. Т. нар. по-масова култура, тази, която е в контакт с пряката публика - тя си е старата от тоталитаризма. Или извратени безсмислици и досадно, модерно дърдорене.....Няма две мисли, две идеи...Или нещо оригинално. Нова не се подготвя като класическа европейска и световна... А по-професионалните нива - се оплакват. Обаче??? Т.е проблемът - засяга много йерархий изграждани отпреди ...или новите в духа на простотийте за бълтария. Хора, които трябва да живеят в такава мръсотия...... Макар и да има спорадични проекти. то е такава мръсотия!!!! Къде в света има толкова мръсни градове!!!! Такива мръсни МПС-та, ненаправени като хората тротоари, бордюри.... прахови частици, коли!!!.... анти-култура... И е все това.... и който се обажда, - какви са тези претенции... То си е все тоталитаризъм...... Старата песен по всички неща, които изискват култура и културна социализация!!! Ами хайде Езика???? Какво е тази бандитска социализация - на ти!!!! Всички на"ти"- на бар ли, дискотека ли??? Всичко готини, свалки, отворковци, нахалници, дискотечни и това е.... това е културата!!! Не културна социализация... и Европа. Айде - префърцунените....Щеш не щеш - на бара, дискотека, касата, намръщени, софиянци и т.н.... Айде - асоциализация, телефонче, екранче... Сега учениците са уплашени!!!! От агресия... дали също оглупяват - не зная... Кой ги пуска? И въобще никакви НПО-та, органи, власти не реагират... Като с колите!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки