Българското РВД ще обслужва най-голямото летище в света


Българското РВД ще обслужва най-голямото летище в света
15 Февруари 2019, Петък




Автор: Десант

ДП „Ръководство на въздушното движение” (РВД) ще обслужва и най-голямото летище в света - İstanbul Grand Airport (İGA). Ние сме много по-напред в сектора от водещи държави в Европа, като Германия и Франция.

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на церемонията по валидиране на марка на тема „50 години от създаването на ДП „Ръководство на въздушното движение”.

„Ако трябва да сравняваме минутите на закъснение, при нас те граничат с нула. Представете си най-голямото летище в света, каквото е това в Истанбул, да се обслужва от българското РВД“, добави още министърът.

От 1969 г. до днес РВД се превърна в една от водещите администрации в сферата на въздушния контрол в Европа. С 60% е нараснал обслужваният трафик от РВД за последните години, от 2012 г. до 2018 г. Само за миналата година са обслужени и наблюдавани над 900 000 въздухоплавателни средства, отбеляза Желязков.

Генералният директор на РВД Георги Пеев обяви, че дружеството е предприело средносрочни и дългосрочни мерки за осигуряване на необходимия капацитет в българското въздушно пространство. Те са свързани както с инфраструктурата, така и с необходимия брои човешки ресурс – ръководители на полети и инженери.

Освен това, компанията има увереността на съседните на България страни за съвместни проекти, който ще гарантират обслужването на целия регион.


В категории: Новини , Международна политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Мъдрец
15.02.2019 14:23:10
1
0
Публикувано във факти.бг: Не само журналистическа глупост е това , но и ако посочения министър е казал това , достойно е не дори за "Господари на ефира" , а за най-тъпите изказвания ! Кой малоумник може да каже : "...ние сме много по-напред в сектора от водещи държави в Европа, като Германия и Франция ..." ??? А за "Малко пояснение" да кажа , че въобще няма база за сравнение , защото който има поне малко акъл и елементарна статистика , би погледнал първо въздушния трафик над Германия и Франция , броя на кацналите и излетялите самолети от летищата им , и други показатели , а не шовинистично да се бранят глупости ... То и Джон Атанасов само в щатите и бг го приемат за създател на компютъра , на за целия останал свят е Алън Тюринг ! То и в нашите учебници пише че първи използваме авиация във военни действия , но нова НЕ е вярно , защото италианците го правят цяла година преди това . Все едно е да се каже , че арабите в Сахара са най-напред в опазването на земята , защото използват камили за транспорт и не вредят на въздуха , хахаха ... Трябва да има МИСЛЕЩИ хора , а не полузаблудени идиоти и шовинисти !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки