Принцесата на Саксония Теофана фон Саксен дари 20 болнични легла на старозагорската болница


Принцесата на Саксония Теофана фон Саксен дари 20 болнични легла на старозагорската болница
Снимка: Областна управа Стара Загора
11 Февруари 2019, Понеделник


Тя е българка по произход, но от близо 60 години не живее в родината си

Автор: Десант

Принцесата на Саксония Теофана фон Саксен дари 20 болнични легла с шкафчета на стойност около 10 000 лв. на в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.  На събитието присъстваха старозагорският областен управител Гергана Микова, зам.-председателят на НС Емил Христов, директорът на РЗИ д-р Златина Нанева, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин, журналисти.

Теофана фон Саксен е българка по произход, но от близо 60 години не живее в родината си. От дълго време тя се занимава с благотворителност и осигурява хуманитарни помощи и оборудване за болници и детски домове в България. Леглата, които дарява на университетската болница в Стара Загора, ще бъдат поставени в клиниките по травматология и ортопедия.

Директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ проф. Йовчо Йовчев подари на принцесата на Саксония картина, на чийто гръб е залепено благодарствено писмо от ръководството на болницата за благородната й инициатива. 

Непосредствено след това на представителите на медиите беше представен модерен термограф за ранна диагностика на рак на млечната жлеза, с който болницата се сдоби преди около месец. Хирургът д-р Стоян Николов обясни предимствата на новата апаратура, която е на стойност 2000 лв. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки