Фирмата, срещу която протестираха в Розово, прекрати дейността си по почистване коритото на Тунджа


Фирмата, срещу която протестираха в Розово, прекрати дейността си по почистване коритото на Тунджа
Снимка: Областна управа Стара Загора
06 Февруари 2019, Сряда


Това стана след като местните жители вдигнаха на крак институциите 

Автор: Десант

Фирма „Ин Строй Ком-Георгиеви“ ООД, която изпълнява дейностите по почистване на речното корито и осигуряване на проводимост на р. Тунджа в участъка, намиращ се в землището на казанлъшкото с. Розово, чиито жители във вторник излязоха на протест, обяви, че прекратява работата си до изясняване на всички обстоятелства.

В писмо до старозагорската областна управителка Гергана Микова от компанията посочват като причини за това решение "извършената на 4 февруари проверка за изпълнение на дейностите по почистване на речното корито на р. Тунджа от наносни отложения, дървесна и храстова растителност и създаденото напрежение сред населението на с. Розово".

От фирмата твърдят, чу изпълняваната до момента дейност е в съответствие с одобрения проект и издаденото разрешително за ползване на воден обект.

Дружеството работи на мястото от няколко години по проекта за почистване на речното корито и осигуряване на проводимост на реката. Жителите на Розово обаче изразиха своите притеснения, че фирмата превишава зададените й по проекта задължения и извлича големи количества инертен материал от речните легла, което нарушава екологичното равновесие и създава опасност от срутване на моста.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки