След необичайните февруарски жеги зимата се завръща с пълна сила


След необичайните февруарски жеги зимата се завръща с пълна сила
Ключови думи: времето, прогноза, февруари
03 Февруари 2019, Неделя


Вижте какво време ни очаква през новата седмица

Автор: Десант

През следващото денонощие ще настъпи съществена промяна на времето. През нощта облачността ще е разкъсана, в много райони до ясно време. Ще е почти тихо, в югоизточните райони ще духа умерен югозападен вятър. Сутринта температурите ще са между 4 и 9 , в югоизточните райони до 12 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

В четвъртък с умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличава и около обяд ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване по-голямата част от страната.

С понижението на температурите, вечерта дъждът в Предбалкана, Лудогорието и високите полета на Западна България ще премине в сняг. През нощта срещу петък валежите ще са най-интензивни. Почти без валежи ще остане в северозападните райони.

Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от 7-8 в северозападните, до 15-16 градуса в югоизточните райони.

Над Черноморието до обяд все още ще има слънчеви часове, но облачността ще се увеличи и до края на деня ще започне да вали дъжд, който ще продължи и през нощта срещу петък. До обяд вятърът ще е до умерен от юг-югозапад.

След пладне ще промени посоката си - ще е от север-северозапад и с него температурите ще започнат да се понижават. Максималните ще между 13 и 16. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

В планините до обяд облачността ще се увеличава, а след пладне ще започне да превалява дъжд, който до края на деня ще премине в сняг. От северозапад ще нахлува студен въздух и него температурите ще се понижават, към обяд на височина 1200 метра ще е около 7, а на 2000 метра около 0 градуса.

В петък все още ще превалява, предимно сняг, но валежите ще отслабнат, след обяд и ще спират, а от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Температурите в цялата страна ще се понижат.

В събота ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Сутринта ще е студено, с минимални температури до минус 5-минус 6 градуса.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки