Валери Симеонов към БСП: Не злоупотребявайте с Елена Йончева, накрая ще я хвърлите в затвора


Валери Симеонов към БСП: Не злоупотребявайте с Елена Йончева, накрая ще я хвърлите в затвора
31 Януари 2019, Четвъртък




Автор: Десант

"На мен ми се вижда прекалено прибързано и оперетно това втурване на прокуратурата още същия ден в Министерството на културата", коментира председателят на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов в декларация от трибуната на Народното събрание по повод на ремонта на Ларгото.

Естествено, че и прокуратурата се грижи за своя собствен имидж и, за съжаление, вчера "пресоли манджата", коментира той. Защото не е въпросът да се броят втурванията на прокуратурата в едно или друго учреждение, а е добре да се броят ефективните присъди - резултатите от нейната работа, добави Симеонов.

Декларацията на Валери Симеонов беше в отговор на изявление на председателя на БСП Корнелия Нинова от трибуната, което, по думите му, било изпълнено с клевети, с квалификации, с патетични лозунги.

"Вчера държавата била буквално разтърсена от скандала - какъв скандал, какво разтърсване", попита Симеонов. Вие наистина ли живеете в реалния свят или във вашата си паралелна държава, обърна се той към Нинова.

Симеонов коментира, че е изваден един запис абсолютно тенденциозно и отбеляза, че по въпросното забавяне на строителното изпълнение е сезиран съдът, който се очаква да се произнесе на втора инстанция.

Въпросната журналистка, за която действително е спорно доколко е журналистка, по никакъв начин не може да бъде приемана като човек, който изнася истински и достоверни факти, коментира бившият вицепремиер и припомни филма и за оградата по границата.

"Там имаше едно преследване тип "копърка след линейка" на автомобила на г-жа Йончева след автомобил на Гранична полиция при констатиране на съответна група и залавянето й. С това ли се доказва корупцията", попита Валери Симеонов.

"Вие сте хванали един човек, който не особено разбира точно какво прави, по очите, по изражението му личи, но амбициозно се втурва да изпълни всяка поредна поръчка", обърна се той към БСП. "Не злоупотребявайте с нея, накрая ще я пратите в затвора, това ви препоръчвам", добави Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки