Екатерина Захариева с коментар за последиците от излизането на Великобритания от ЕС


Екатерина Захариева с коментар за последиците от излизането на Великобритания от ЕС
18 Януари 2019, Петък


Ние се готвим за всички възможни варианти, още от миналата година, уточни външният ни министър

Автор: Десант

Истината е, че във всяка сфера от обществения живот ще има последици след излизането на Великобритания от ЕС, посочи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Кристиан Вигенин относно мерки на правителството по отношение на българите, постоянно пребиваващи във Великобритания.
       
Захариева информира, че е изпратила през септември  писмо до всички заинтересовани ведомства с молба да актуализират и трите плана във връзка с Брекзит, като  имат фокус и върху този за напускане без споразумение.

Захариева уточни, че всяко едно от ведомствата е направило ясен анализ какво трябва да се измени и какво следва при твърд Брекзит.
     
Тя припомни, че миналата година българското посолство в Лондон е започнало организиране на информационна кампания, като до средата на тази година са планирани още 20 срещи не само в Лондон, но и във всички части на Обединеното кралство.

Заемаме проактивна позиция, така че да могат българските граждани да бъдат информирани на най-ранен етап какво следва, посочи министърът.
  
Ние се готвим за всички възможни варианти, още от миналата година, започвайки с тези информационни кампании, подчерта тя, като уточни, че, както и да се развият преговорите , българските гражданите са длъжни да се пререгистрират. Предстои отваряне на нов офис на консулската служба в Лондон, за да има повече места, на които да подават документите.
  
Имаше очаквания за масово завръщане, още когато британските граждани гласуваха на референдума,  но тези очаквания не се оправдаха, коментира още Захариева. Тя уточни, че гражданите на Великобритания, които живеят у нас, по официални данни са 4 хиляди и обясни, че и за тях ще има регистрация, тоест реципрочност, както и за нашите граждани там.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Stom Stignahme
19.01.2019 23:55:29
0
0
Щом стигнахме ние да структурираме въпросите? Пък досега никой не го е направил??? Само се интересуват да вземат заплати и това е..... Нали ми плащат, всичко каквото искат ще приказвам...
1
Защо???
19.01.2019 23:08:44
0
0
Толкова много лъжи.... Защо не се коментират Европейските щати. Кои са федералните многоезични държави в ЕС? Европейски щати? Защо САЩ - не станат многоезична, двуезична федерация с испанският език??? Някои неща - очевидно са излишни или неработещи в ЕС. Защо не се водят дебати за това??? Защо ООН - не е станала федерална организация от сорта на ЕС??? Или защо по скоро ЕС - не ползва модела на ООН, извън икономическите основи за сътрудничество???? Абе защо искат елементарен акъл на хората, елементарна политолагия а не поставят, изучават такива лесни въпроси?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки