БДЖ отново с отменени и закъснели влакове


БДЖ отново с отменени и закъснели влакове
15 Януари 2019, Вторник


Вижте каква е причината

Автор: Дина Харизанова

Няма обилни снеговалежи, нито виелици, но влаковете по българските железни пътища масово закъсняват. Само в първия ден на новата седмица - 14 януари, с разписанието са се разминали 11 пътнически влакови композиции, сочи справка в сайта на БДЖ.

Отделно са отменени 5 влака, движещи се по направленията Дупница-Петрич-Дупница;  Димово-Видин-Димово; Шумен - Русе и София-Лом.



За всички тези несгоди в сайта на БДЖ лаконично са посочени "технически причини". Пътували с тези тренове споделят в социалните мрежи, че всъщност става дума за хроничната за железницата ни липса на локомотиви.

Засега обаче не се чува да се прави нещо по въпроса за попълване на подвижния жп състав с нужните локомотиви. Така се стига до парадоксалната ситуация, в която железопътната ни компания постепенно се превръща в конкурент на автопревозвачите, тъй като пътниците от отменените влакове биват превозвани с автобуси.

Най-разгневени от това положение са живеещите в близките до столицата направления, които ежедневно пътуват с влакове до София - или на работа, или за училище. За тях агонията вече е нетърпима и затова не е чудно, че във "Фейсбук" все по-често вече се чуват призиви за протести и блокиране на движението през Искърското дефиле.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки