Фасул за социално слаби с гъгрици бе изеглен от пунктовете на БЧК


Фасул за социално слаби с гъгрици бе изеглен от пунктовете на БЧК
Снимка: БНТ
12 Януари 2019, Събота


От Агенцията на храните твърдят, че негодният боб не е опасен за здравето, а само имал лош търговски вид

Автор: Десант

Агенцията по храните в Пловдив потвърди наличието на насекоми в партида с фасул, която е част от хранителна помощ за социално слаби. От агенцията са разпоредили изтеглянето на продукта от пунктовете на Българския червен кръст.

Проверката започна в края на миналата седмица, след като зрител на БНТ предостави на националната медия фасула, получен като хранителна помощ по проект на социалното министерство и Европейския съюз. 

Директорът на ОДБХ- Пловдив д-р Камен Янков коментира в ефир, че в случая става въпрос за умрели единични бройки на гъгрици. "700 килограма сме забранили в склада, разпореждането е да се изтегли и това, което има в пунктовете" - заяви той.

Въпреки че фасулът е приет в БЧК в присъствието на контролни органи, проблемът не е забелязан. В първия ден от въпросния продукт са получили 60 човека.

Доставчикът на негодния боб е от София и ще трябва да подмени гъгривата партида. От Агенцията обявиха, че фирмата няма да бъде санкционирана, защото според наредбата, на килограм продукт е възможно да има до пет броя чужди примеси.

Според д-р Камен Янков това не е нещо, което да навреди на здравето на хората, а се отразява само на... лошия търговски вид.

Потребителите обаче са възмутени, че все пак това са помощи, които се дават на инвалиди и на бедни, които очакват нещо да си сготвят, а те получават нещо, което направо е за боклука.
.
От БЧК уточняват, че хората могат да подменят с нови пакетите фасул след възобновяването на програмата.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки