Рокади в АПИ заради хаоса с винетките


Рокади в АПИ заради хаоса с винетките
05 Януари 2019, Събота


Не е изключено още хора да понесат отговорност, това ще стане ясно през следващата седмица

Автор: Десант

По разпореждане на премиера Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.

„Дейността на АПИ не се свежда само до продажбата на винетки. Има си членове на Управителния съвет, които отговарят за различни видове дейности. До вчера на обяд не знаех за тези рокади. Това е преценка на премиера”, коментира пред Нова ТВ инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на АПИ, като не пожела повече да коментира решението на Борисов.

Не е изключено още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките, като това ще стане ясно през следващата седмица.

„Има проблеми със софтуера, които веднага се отстранява. Това е нещо ново, което в момента се инсталира и започва да работи. Винаги има такива моменти. Считаме, че в рамките на една седмица няма да има никакви проблеми”, каза Глосов.

Той поясни, че освен софтуерните проблеми е имало и хакерска намеса в системата. Хора са злоупотребявали с услугата за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Това не се дължало на слаба защита, а на слабост в разработката на софтуера. Този проблем също се отстранява.

Светослав Глосов поясни, че до 15 януари ще се проявява толерантност към шофьорите, които не са успели да си купят винетка. Над 80% от действащите хартиени стикери са със срок до 31 януари.

„Системата на КАТ в момента се свързва с тази на ТОЛ управлението. КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на действаща книжна винетка, при положение че няма друга”, каза още Глосов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки