Изографисаха купола на храм "Св. Пимен Зографски" в бургаския квартал Крайморие


Изографисаха купола на храм "Св. Пимен Зографски" в бургаския квартал Крайморие
22 Декември 2018, Събота


В началото на ноември т. г. започна дарителска кампания за набиране на средства за изписването на църквата

Автор: Десант

Куполът на църквата "Св. Пимен Зографски" в бургаския квартал „Крайморие“ е изцяло зографисан. Това съобщи свещеник Стелиян Кунев и благодари за всички дарители за богоугодното дело. До момента от спестявания на църквата и дарителска кампания са събрани близо 17 хил. лева, с които започна работата по купола.

Следващият етап от изографисването ще обхване пандантивите на храма и с това ще бъде приключена най-трудната и видима част за миряните. Върху пандантивите ще бъдат представени четиримата евангелисти – светите апостоли Матей, Марк, Лука и Йоан.

Всеки може да види напредъка на зографите в неделя – 23 декември, когатo скелето вече ще бъде демонтирано. От 9:00 ч. ще бъде отслужена света божествена литургия, а от 11:00 ч. ще започне тържество на неделното училище към храма в Крайморие. На него ще се проведе и благотворителен базар, средствата от който децата ще дарят за лечението на техен връстник.

Припомняме, че в началото на ноември т. г. започна дарителска кампания на Инициативен комитет, оглавяван от проф. д-р Севдалина Турманова - зам.-областен управител на Област Бургас. Целта е набиране на сумата от 90 хил. лева за зографисването на 250 кв. м от вътрешността на храма. При натрупването на средства се изографисва определена архитектурна част. За да започне следващия етап са нужни 15 хил. лева, а желанието на зографите е работата им да приключи преди Великден.

Дарителската сметка за зографисване на храм "Св. Пимен Зографски" е:

IBAN: BG91BUIN95611100616355

BIC: BUINBGSF

Алианц банк България, клон Бургас

Основание: изографисване


В категории: Новини , Вяра , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки