Кметът на Дивотино обвинен за укриване на данъци


Кметът на Дивотино обвинен за укриване на данъци
21 Декември 2018, Петък


Румен Сергиев избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 833 297,95 лв

Автор: Янко Крумов

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Румен Сергиев - кмет на с. Дивотино, за укриване на данъчни задължения в особено големи размери.

Той е предаден на съд затова, че в периода 13.02.2008 г. -12.02.2011 г. в гр. София, в условията на продължавано престъпление, е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 833 297,95 лв., от които 555 531,97 лв. дължим данък по ЗДДС и 277 765,98 лв. дължим корпоративен данък по ЗКПО.

Той е реализирал престъплението като при воденето на счетоводството многократно съставял документи с невярно съдържание, в които отразявал  сделки, без  те да са реално осъществени.

След това, при подаване на изискуемите от закона декларации пред ТД на НАП  24 пъти потвърдил  тази неистина и по този начин ежемесечно намалял размера на дължимия към фиска данък добавена стойност, както и дилжимия за съответната година корпоративен данък.

Към инкриминирания период Румен Сергиев бил едноличен собственик и управител на търговско дружество, занимаващо се с вътрешна и външна търговия, посредническа маркетингова, рекламна, информационна и издателска, туристическа, транспортна, строителна и селскостопанска   дейност, хотелиерство и ресторантьорство.

Спрямо Сергиев е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв.

Ако бъде признат за виновен Румен С. може да получи наказание лишаване от свобода за срок от 1
 до 8 години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки